Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Δημοτική Παράταξη. Χτίζοντας τα όνειρα κερδίζονται οι αγώνες


       Η προσπάθειά μας δεν μοιάζει μ’ εκείνες που εμφανίζονται κάθε 4 χρόνια, σε κάθε προεκλογική περίοδο για να εξαφανιστούν αμέσως μετά, ούτε παραπέμπει σε όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική ως δημόσιες σχέσεις ή προσοδοφόρο επάγγελμα.
        Δεν εμφανιζόμαστε σαν σωτήρες, ούτε θα χρησιμοποιήσουμε αθέμιτες συναλλαγές. 
        Αυτό όμως, για το οποίο είμαστε σίγουροι, ότι κανείς δεν θα μας χρεώσει απουσία, απάθεια ή αδιαφορία.
        Το  στοίχημα για μας είναι να δημιουργήσουμε σταθερούς δεσμούς με την κοινωνία του Δήμου μας, που αναζητά ανατροπή της σημερινής κατάστασης απαλλαγμένης από τον παραγοντισμό.
       Μέσα από διαδικασίες θα αναζητήσουμε τις δυνατότητες σύγκλισης και συμμαχιών με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήματα κ.λ.π. στην κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συσπειρώσεων, με άξονα την κατάργηση  των Μνημονίων και του «Καλλικράτη» και την υπεράσπιση των κοινωνικού κράτους, των Δημόσιων αγαθών και υποδομών και της Δημοκρατίας. 
       Για να διαμορφώσουμε τα ψηφοδέλτια μας, θέλουμε να βρούμε ανθρώπους μέσα από τα κινήματα, αλλά και μέσα από την κοινωνία, που ξεχωρίζουν με τη δράση τους και την προσφορά τους, χωρίς να προσδοκούν  ανταλλάγματα. Απλούς πολίτες έντιμους! Και ανθρώπους που έχουν καταστραφεί από τα Μνημόνια, που έχασαν τις δουλειές τους, ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. ανθρώπους πονεμένους και θυμωμένους, αλλά και συνετούς με αυτενέργεια.

Να  φτιάξουμε ένα Δημοτικό σχηματισμό με νέους και δημιουργικούς πολίτες . Να τους πιστέψουμε και να τους αναδείξουμε. Με κριτήρια όχι μόνον πολιτικά, αλλά και κοινωνικά και πολιτισμικά.


«άλλος  δρόμος»
       Η επιλογή του ονόματος της δημοτικής μας κίνησης δείχνει και την πολιτική κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Οι  εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σαφέστατα μια πολιτική μάχη. Το «άλλος» θέλει να δείξει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση υπάρχει άλλος δρόμος, ο οποίος θα είναι μακριά από αυτές τις μνημονιακές  πολιτικές και πρακτικές. Πρακτικές οι οποίες  έχουν οδηγήσει σε φτώχεια. Ο άλλος δρόμος είναι, ένας δρόμος,  που προέρχεται από τα κάτω. Και αυτό είναι το «κλειδί» για την παράταξή μας, η άμεση δημοκρατία.
       Μια παράταξη που δεν θα εναποθέτει τις ελπίδες του απλώς στην κατάκτηση του Δήμου, αλλά που  θα προωθεί δικούς του θεσμούς δημοκρατικής αυτοοργάνωσης (συμβούλια και επιτροπές γειτονιάς, λαϊκές συνελεύσεις με αποφασιστικό και δεσμευτικό χαρακτήρα.
       Αυτονόητο ότι το Δημοτικό μας σχήμα εκφράζεται αυτόνομα και μέσα από τις δικές του διαδικασίες.
       Εδώ που βρισκόμαστε από διάφορους πολιτικούς χώρους, πολλοί έχουμε συμμετάσχει σε αυτοδιοικητικές  εκλογές με διαφορετικά ψηφοδέλτια. Παρόλα αυτά, όλοι μας έχουμε μια κοινή πεποίθηση ότι:«Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Θα πρέπει να το αλλάξουμε. Ξέρουμε πως θα το αλλάξουμε!
       Οι συνεργασίες δεν γίνονται μ’ αυτούς που έχουμε ίδια άποψη, αλλά μ’ αυτούς που έχουμε διαφορετικές απόψεις.  Έχουμε όμως και πολλά που μας ενώνουν και για τα οποία ζητάμε να έχουμε κοινή δράση.
Φίλες  και φίλοι
        Το κύριο για μας είναι να μη βρισκόμαστε στη θέση του ουδέτερου παρατηρητή ή του αφ’ υψηλού κριτή των εξελίξεων, αλλά να στηρίξουμε αποφασιστικά τις προσπάθειες για αλλαγή της κατάστασης για αλλαγή της κοινωνίας.
        Είναι καιρός να ανασυνταχτούμε! Να πάψουμε να παρακολουθούμε με αμηχανία και ηττοπάθεια τα τεκταινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου