Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ήρθε η ώρα της ανατροπής

Ζούμε τα τελευταία χρόνια σε μία κατάσταση μνημονιακής επίθεσης στη δημοκρατία, στα δικαιώματά μας, στην ίδια μας την ύπαρξη.

Άνεργοι νέοι μεταναστεύουν, οι συντάξεις εξανεμίζονται, και η αγροτική οικογένεια βιώνει την πραγματική φτώχεια, όταν βλέπει το λάδι της χρονιάς να μην αρκεί για να πληρώσει τα χαράτσια.

Όλα όσα κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές με τους αγώνες τους, κινδυνεύουν να χαθούν, και εμείς να αφήσουμε μόνο ένα αβέβαιο μέλλον για τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι δημοτικές εκλογές πού έρχονται, είναι αποκομμένες από το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο. Είναι μία κορυφαία πολιτική μάχη πού δεν μπορούμε να την αφήσουμε στα ίδια πρόσωπα της διαχείρισης, της διαπλοκής, της διαφθοράς, είτε παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι, είτε θέλουν να εξαγνισθούν σε μία δήθεν αντιμνημονιακή κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Δεν μας αρέσει ο ξύλινος πολιτικός λόγος, δεν πιστεύουμε ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν στο μέλλον.

Τώρα ήρθε η ώρα.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει δύναμη λαϊκής εξουσίας, πόλος αντίστασης και αντιφασισμού, η πηγή της αλληλεγγύης, της κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα ηλικίας, φύλλου, φυλής, κοινωνικής τάξης.

Δεν επιθυμούμε τη διαχείριση αλλά την ανατροπή.

Απεχθανόμαστε τη διαφθορά και τους λερωμένους, αναζητάμε την κοινωνική λογοδοσία και την λαϊκή συμμετοχή.

Δεν πολιτευόμαστε με υπόγειες διαβουλεύσεις και συναλλαγές, αλλά βάση αρχών, δημόσια και ανοιχτά, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με ηθική και εντιμότητα.

Σας καλούμε να συμπορευτούμε όλοι μαζί στη δημοτική κίνηση « άλλος δρόμος»
Σας προσκαλούμε αυτήν την Παρασκευή 7 Μάρτη και ώρα 7.00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καναλάκι, σε Γενική Συνέλευση, για να αναδείξουμε με δημοκρατικές διαδικασίες, τον Επικεφαλή της Παράταξής μας, και τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Γιώργος Βουγιούκας
Δημότης Πάργας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου