Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ο απερχόμενος «δήμαρχος» Πάργας και ο Σύριζα…..Δυσκολευτήκαμε  πραγματικά να βρούμε τη κατάλληλη λέξη,  για να  χαρακτηρίσουμε τον τρόπο, που λειτούργησε την προηγούμενη τετραετία ο κ. Λιόλιος. Ίσως να του ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος του προϊσταμένου της εφορίας ή του «άρχοντα των σκουπιδιών», όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε κάποιος φίλος.

         Εκτιμούμε ότι το πέρασμά του από το Δήμο Πάργας έγραψε ιστορία!!!

ü     Παίρνοντας στα  χέρια μας το προεκλογικό του πρόγραμμα παρατηρούμε ότι κανένα έργο όχι μόνον δεν τελείωσε, αλλά ούτε καν άρχισε!
ü     Αποδέχτηκε όλο το πλαίσιο  της κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής  αντιλαϊκής και ακραίας! Πολιτικός εκφραστής στην τοπική κοινωνία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των πελατειακών σχέσεων κ.λ.π.
ü    Ενώ οι μνημονιακές πολιτικές  με όχημα τον «Καλλικράτη» εξοντώνουν καθημερινά την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  τον χαρακτήρισε ως τον πιο «δημοκρατικό νόμο»!!!
ü  Καμιά αντίδραση στις κυβερνητικές επιλογές, αντίθετα με υπερβάλλοντα ζήλο τις εφάρμοζε, όπως έκανε στις καταργήσεις Σχολείων , Νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, στο  κλείσιμο των παιδικών χαρών   κ.λ.π.
ü     Ενώ λοιπόν τίποτε δεν έγινε, αύξησε τα δημοτικά τέλη σε ληστρικά επίπεδα  σε εποχή σκληρής λιτότητας, μέχρι 600%!!!
ü     Πλήρης αδιαφορία για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν άμεσα τους Δημότες, όπως  η έλλειψη γιατρών από τα Κ.Υ., το ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας, η καταστροφή των πλατανιών.
ü  Όσο για τα Κ.Υ., που λειτουργούν σήμερα στο Καναλάκι και στην Πάργα διεκδικεί την πατρότητα της πρότασης, που θέλει να υλοποιήσει ο Βορίδης!!! Έξι μήνες στο Καναλάκι και έξι μήνες στην Πάργα!!!
ü     Η πανέμορφη Πάργα, κατά τους θερινούς μήνες, μετατρέπεται σε απέραντο σκουπιδότοπο. Οι κάδοι εστίες μόλυνσης.
ü     Για μεγάλο διάστημα είχε βυθίσει την ενότητα Φαναρίου στο σκοτάδι!
ü     Μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Πολλές φορές  έδειχνε εκδικητική συμπεριφορά  προς τους κατοίκους του Δήμου ιδιαίτερα της ενότητας Πάργας.
§ Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τον τρόπο που διοικούσε ο κ. Λιόλιος τον Δήμο, αρκεί να διαβάσει τις ανακοινώσεις των στελεχών της παράταξής του, που αναφέρονται σ’ αυτόν. Διακρινόταν  για την πελατειακή λογική, δυσκαμψία, πεπαλαιωμένα πελατειακά πρότυπα!!! Αυταρχική διοίκηση, συμπεριφορά απαξιωτική  προς όλα και όλους, καμία συλλογική λειτουργία, έλλειψη εμπιστοσύνης προς όλα τα στελέχη που είχε δίπλα του. Κομπογιαννίτικες στρατηγικές.  Τα στελέχη και τους δημοτικούς συμβούλους τους ήθελε απλά να παίζουν το ρόλο της γλάστρας. Ο ίδιος δήμαρχος, πρόεδρος οικονομικής επιτροπής και πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου!!!

               Γενικά αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε, είναι ότι ο Δήμος Πάργας δείχνει εικόνα εγκατάλειψης απόρροια της αναλγησίας και της έλλειψης βούλησης επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας από την αδιάφορη διοίκηση.      Μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του είχε βαλθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους!!!

               Το μόνο θετικό είναι ότι αποτελεί παρελθόν για το Δήμο μας. Δεν τόλμησε να ζητήσει την ψήφο από τους πολίτες, γιατί γνώριζε  ότι δύσκολα θα έφθανε διψήφιο αριθμό!!!

Ø   Και όμως τον κ. Λιόλιο προσεταιρίσθηκε ο μηχανισμός του Σύριζα Πρέβεζας!!!
Ø   Και ενώ εμείς σαν Ο.Μ. του Σύριζα του Δήμου Πάργας και πολλοί άλλοι ανένταχτοι Αριστεροί προσπαθούσαμε να χτίσουμε μια δημοτική παράταξη, ανοιχτή στην κοινωνία  και εξοπλισμένη με το αξιακό φορτίο της Αριστεράς.
Ø    Εκεί που δεν ανοιχτήκαμε είναι στους παράγοντες και παραγοντίσκους  του σάπιου πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία.
ü     Είχε μεγάλη σημασία για μας το ερώτημα με τι πρόγραμμα, με τι ανθρώπους με ποιες συμμαχίες θα επιχειρήσουμε να παρέμβουμε.
ü   Δεν θέλαμε απλά « να πάρουμε το Δήμο» και την επόμενη ημέρα  να συνεχίσουμε  μία από τα ίδια.
v Αυτήν την προσπάθεια υπονόμευσαν κάποια μέλη της οργάνωσής μας, έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους άλλα πράγματα  με τη συμπαράσταση του μηχανισμού  του Σύριζα Πρέβεζας  σε πλήρη συνεννόηση με τον κ. Λιόλιο, που υποσχόταν μάλιστα, εκτός των άλλων, και οικονομική ενίσχυση!!!

          Εδώ έχουμε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας…..

·       Αυτοί που προσπαθούν, από τα πάνω, να επιβάλουν στα μέλη την άποψή τους μας κατηγορούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά!!! Είναι εκείνοι που λειτουργούσαν τόσα χρόνια ως παράγοντες με ελάχιστη πολιτική δράση και επιρροή στα τοπικά πράγματα, που αδυνατούν να κατανοήσουν και να εκφράσουν τις ανάγκες των καιρών και της κοινωνίας

·        Ενώ εμείς σαν οργάνωση μελών καταγγέλλαμε τον κ. Λιόλιο για τις μεγάλες ευθύνες που έφερνε για το ξεπεσμό της αυτοδιοίκησης, ο μηχανισμός του Σύριζα Πρέβεζας προετοίμαζε το έδαφος, χωρίς διαφάνεια και δημοκρατία, με τη συνεργασία του κ. Λιόλιου να καταρτίσουν «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο!!!. Μακριά από την κοινωνία! Προσεγγίζουν και προσελκύουν ακριβώς αυτούς που θέλαμε να αποφύγουμε,  τις βδέλλες και τους χαμαιλέοντες, κόντρα στη κοινή λογική. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι η συνάθροιση ατόμων και όχι το περιεχόμενο, ούτε η συλλογική δράση, η άποψη, το όραμα κ.λ.π., εκφραστές ή υποστηριχτές του παλιού καθεστώτος, που μας έφερε ως εδώ.
·        Τους μάζεψαν για να φτιάξουν απλώς  ψηφοδέλτιο, τίποτε απολύτως τίποτε άλλο. Ψηφοδέλτιο αχταρμάς, ένας πολιτικός χυλός(ούτε καν πολιτικός).
·        Από το «όλοι οι καλοί χωράνε» περάσαμε στο «όλοι οι καιροσκόποι χωράνε».
·        Ενώ εμείς αναζητούσαμε άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες άλλοι ψάχνανε κομματάρχες που αναζητούσαν νέα πολιτική στέγη.
v  Ασφαλώς δεν είμαστε υπέρ της ιδεολογικής καθαρότητας, αλλά έχουμε βασικές αρχές και αξίες στις οποίες δεν κάνουμε εκπτώσεις. 

 Μάρκου Μαρία, Τσάτσης Σπύρος, μέλη της κίνησης «άλλος δρόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου